Enkele weken geleden kwam onverwacht het nieuws dat de Provincie Antwerpen haar steun aan de feestbussen had geschrapt. De gemeente Kasterlee van haar kant bevestigde haar financiële steun, maar dit volstond niet om de bus te laten rijden. Schepen van jeugd Griet Noyens besprak het probleem met de Jeugdraad, maar ook daar werd geen oplossing gevonden om de ontbrekende financiering aan te vullen.

Burgemeester Ward Kennes, bevoegd voor mobiliteit en verkeersveiligheid, is erg tevreden dat er nu toch een oplossing ‘uit de bus’ is gekomen omdat dit de verkeersveiligheid van de feestvierders ten goede komt. De provincie komt namelijk terug op haar beslissing en neemt alsnog 20% van de kosten voor haar rekening nemen. Dit stelt Kasterlee in staat om samen met de stad Turnhout en De Lijn een feestbus te organiseren die bij de overgang van 2013 naar 2014 elk uur het traject Turnhout – Kasterlee – Lichtaart – Tielen – Turnhout zal rijden.

De tickets voor de feestbus hebben een waarde van 3,00 euro. Dit is ook de prijs die je moet betalen als je op de bus zelf een ticket koopt. Wie een abonnement van De Lijn heeft, mag de hele avond gratis met de feestbus rijden.

Om het gebruik te stimuleren zal de gemeente Kasterlee in totaal 300 Oudejaarsnachtbiljetten met een waarde van 3,00 euro verkopen aan een gunsttarief van slechts 1,00 euro! Zodra De Lijn ons de leveringsdatum  meedeelt, kunnen we bekendmaken waar en wanneer de Oudejaarsnachtbiljetten in Kasterlee, Lichtaart en Tielen vooraf kunnen gekocht worden aan dit gunsttarief.